Zajednička biciklistička vožnja – akcija čišćenja radanovačke šume – 16.10.2022.

Okupljanje u 14h ispred Železničke stanice i odlazak do ulaza u radanovačku šumu. Krećemo se rutom: Bose Milićević – Maksima Gorkog – Segedinski put – Veliki Radanovac (ulicama Venac Bratstva jedinstva i Peščarinom) – ulaz u šumu kod čarde Antuš – biciklom i pešice do Tresetišta.

Udruženje „Ekoslavija“ i GI „Priroda i društvo“ Subotica nastavljaju organizaciju zajedničkih biciklističkih vožnjiu cilju promocije biciklizma kao održivog načina prevoza kroz grad. Ovog puta i uz akciju sakupljanja smeća i čišćenja radanovačke šume.

NAPOMENA: Poneti velike džakove za smeće i rukavice!

Prethodno, tokom festivala Ekoslavija, pokrenuta je inicijativa za prikupljanje potpisa za uvođene subvencionisanja kupovine bicikala koju usmeravamo prema gradu Subotica, te ćemo i prikupljanje potpisa nastaviti tokom ove akcije. Cilj nam je da grad Subotica u budžetu za narednu godinu predvidi iznose za subvenciju građanima za kupovinu dvotočkaša, kako bi na taj način podstakla povećanje upotrebe ovog održivog prevoznog sredstva u našem gradu.

Takođe, nastavljamo

Podržite svojim potpisom našu inicijativu kako bi se grad Subotica priključio ostalim velikim gradovima u našoj zemlji (Novi Sad, Niš, Beograd, Sombor…) koji su uveli ovu meru, pomognemo da što više ljudi sebi obezbedi bicikl i time više i upotrebljava isti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top