Veliko prolećno čišćenje šume / Nagy tavaszi erdőtakarítás

[SRB]

Pozivaju se svi dobri građani Subotice, ljubitelji prirode i rada na svežem vazduhu da nam se pridruže u velikom prolećnom čišćenju šume Subotičke Peščare.

Udruženje Ekoslavija, Poželi Želju, inicijativa Zaštitimo šume Subotice i planinarsko društvo “Panonci” iz Subotice, organizuju akciju čišćenja šume na dva punkta. Sve što je potrebno je da poneseš rukavice, crni džak za smeće, vodu da se hidriraš, možda neku alatku koja će ti poštedeti leđa pri sakupljanju smeća i naravno osmeh i dobro raspoloženje.

Koliko god vremena da imaš i ono što uspeš da skupiš za to vreme, usrećićeš šumu i učiniti je zdravijom 💚

Vlasnike smeća nećemo tražiti ali ako se na smeću nađe nečije ime i adresa drage volje ćemo ga poslati vlasniku.

Okupljanje je na dve lokacije, ti odluči koja ti više odgovara.

  1. Kružni tok ispred Antuš Čarde, Veliki Radanovac u 8h 30. Smeće se kupi na potezu “Staze zdravlja Tresetište” i Markirane pešačke staze.
  2. Ispred Majkinog salaša u 10h. Odatle idemo obodom šume i putem u pravcu jezera Tresetište i akciju završavamo tamo.

Nadamo se lepom prolećnom vremenu i tvom društvu 💚 Vidimo se!

[HUN]

Szeretettel várunk minden kedves szabadkait polgárt,hogy csatlakozzanak a szabadkai peščara-erdő tavaszi nagytakarítására.

Az Ekoslavija Egyesület, a Poželi Želju egyesület, a Védd meg a Szabadkai erdőket kezdeményezésés a szabadkai „Panonci” hegymászó társaság, két ponton szervez erdőtisztítási akciót. Nem kell más, mint magukkal hozni kesztyűt, fekete szemeteszsákot, vizet, esetleg valami eszközt, ami kíméli a hátakat a szemétszedés közben, és persze mosolyt és jó hangulatot.

Bármennyire időd van és bármennyi szemetet sikerül összegyűjtened ezalatt, boldogabbá és egészségesebbé teszed az erdőt. 💚

A szemetelőket nem keressük, de ha valakinek a neve és címe felkerül a szemétre, szívesen elküldjük a tulajdonosnak.

Az összejövetel két helyszínen történik, te döntöd el, melyik felel meg neked jobban.

  1. Az Antus Csárdánál lévő körforgalom, Nagyradanovácon, reggel 8:30-kor. A szemetet a “Tresetište egészségút” és a jelzett gyalogosösvény szakaszán szedjük,és az akciót a Tresetište tónál fejezzük.
  2. Majkin salaš előtt 10 órakor. Innen továbbmegyünk az erdő szélén és az úton a Tresetište-tó irányába, és ott fejezzük be az akciót.

Reménykedünk a szép időben, és a társaságotokban 💚 Hamarosan találkozunk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top