Otvorena kuhinja društvenog centra CK 13 na festivalu Ekoslavija!

Otvorena kuhinja je samoorganizovana, samoodrživa, aktivistička i neprofitna kuhinja.
Promoviše veganstvo kao etički, ekološki i ekonomski prihvatljiv način ishrane, solidarnost i društveno-politički aspekt (is)hrane. Osnovna uloga Otvorene kuhinje je da kreira političku i ekološku alternativu u polju dominantnog načina organizovanja ljudske ishrane u savremenom društvu – nasuprot brzim i otuđenim obrocima, s jedne strane, i konvencionalnoj ishrani koja počiva na eksploataciji životinja i degradaciji prirode, s druge strane.


Otvorena kuhinja priprema vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine.

Tokom festivala Ekoslavija, volonteri Otvorene kuhinje oba dana pripremaju ukusne veganske obroke za posetioce i to veganski gulaš sa sojinim ljuspicama i šniclama i testom + sveža salata (petak) i veganski pasulj (subota). Takođe, tokom festivala, za posetioce će se pripremati i ukusni kanapei sa humus namazom i svežim povrćem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top