Intervju sa bendom – Stroberiz

Šta vas inspiriše u vreme pandemije?
Ovaj period mi je omogućio da sagledam sve što radim iz neke druge perspektive. Postavila sam sebi drugačije prioritete, i shvatila da je bavljenje muzikom samo jedan deo mog života, ne i ono što ga definiše. To saznanje je bilo neverovatno oslobađajuće, i pomoglo mi je da proširim vidike, samim ti i izvore inspiracije. Ona je u meni, i svuda oko mene.

Količina energije s kojom dolazite u Suboticu?
Poslednjih godinu dana sam se posvetila muzici u nekim drugim aspektima, svoju muziku i svirku sam potpuno zapostavila. Tim više me nastup na Ekoslaviji posebno raduje, jer će biti prvi posle duge pauze.
Šta nas od vas očekuje na festivalu Ekoslavija?
Ljubav.

Šta vam je u planu, koncerti, nov materijal?
Avgust je rezervisan za svirke. Nakon Ekoslavije polazim na mini turneju sa svojim dragim prijateljima i kolegama (Tankman i Tamarama), tako da očekujem lepo druženje i zabavu. Datumi su objavljeni na Stroberiz stranici, pa se možda vidimo još koji put nakon festivala.

Društveno- politička pozadina vašeg muzičkog angažmana?
Nisam politički angažovana, makar ne kada se radi o muzici. Mislim da su društveno-političke teme izuzetno bitne, ali isto tako izazivaju podele među (i u) ljudima, a ja svoju muziku želim da delim sa svima.

Ako je ovo definitivno kraj pandemije, šta nas očekuje u novom dobu, ima li šanse za prave vrednosti a samim tim i muziku koju stvarate?
Ne mislim da je kraj pandemije, ali mislim da jeste početak neke nove ere. Ako postoji vedrija strana svega što se dešavalo do sada, mislim da ona uključuje više solidarnosti, brige o prirodi i okolini, brige o mentalnom zdravlju… Neke stvari više nikada neće biti iste, a na nama je da izvučemo najbolje iz toga.

Prihvatili ste da se solidarišete sa našim aktivizmom u okviru “Obrok solidarnosti”
Zahvalni smo vam na tome. Šta mislite generalno o solidarnosti, da li bi to bio lek za današnje otuđeno društvo?

Mislim da je solidarnost urođena osobina svakog ljudskog bića, samo je pitanje koliko i iz kojih razloga se potiskuje u nama. U današnje doba kapitalizma, previše je znakova koji mogu da nas usmere na pogrešan put. Put solidarnosti je jedini pravi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top