Dobrotvorni koncert za prihvatilište za beskućnike – ROIR + WAR ENGINE

UG „Ekoslavija“ Subotica organizuje dobrotvorni koncert za prihvatilište za beskućnike u Subotici, koji će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine sa početkom u 21.30 u klubu Mladost. Preporučena donacija: 300 din.

 
Nastupaju:
 
ROIR Reflections Of Internal Rain (Novi Sad)
Hardcore / punk / neocrust
 
Sastav osnovan 2004. godine u Novom Sadu. Tokom gotovo dvadeset godina postojanja bend iza sebe ima album “Last Flood” i “Across The Emptiness” EP zajedno upakovane u CD formatu, te dva izdanja u vidu LP vinila: “Answers” EP, kao i split izdanja sa banjalučkim bendom Deer In The Headlights. Bend u svom portfoliu ima nebrojane koncerte, kako po Evropi, tako i po Srbiji. Naime, više puta su nastupali u Berlinu, Parizu, Beču, Gracu, Budimpešti, Beogradu… Tokom svoje karijere imali su priliku da nastupaju sa Birds in Row, Nine Eleven, Bridge To Solace, Snuff, Suicidal Tendencies, Parkway Drive kao i mnogim drugim. Nakon duže pauze sa radom i promene postave, nastavljaju tamo gde su stali i posle deset godina stvaralačkog zatišja krajem 2023. će predstaviti svoj treći EP: “Eight”.
 
 
WAR ENGINE (Novi Sad)
hardcore / thrash metal
 
Jedan od najetabliranijih predstavnika nove novosadske hardcore scene jeste trio koji je ove godine vrlo uspešno oprobao svoja oružja i na glavnoj bini Exit festivala. Postoji od 2009. godine i iza sebe ima tri albuma: „Adrenaline Rush“, „The Verdict“ i „Decadence“. War Engine su: Dušan Mijolić (gitare, vokali), Milan Pećanac (bas, prateći vokali), Stefan Stanić (bubnjevi).
 
 
Sav prihod od donacija namenjen je prihvatilištu za beskućnike u Subotici, koje je otvoreno svake godine tokom zime, od prošle godine u Ulici Braće Radić 83. Ono funkcioniše pod okriljem Crvenog krsta Subotica, u saradnji sa Caritasom i obezbeđuje smeštaj za naše sugrađane koji su ostali bez krova nad glavom, kako bi i tokom zimskog perioda i niskih temperatura imali sigurno mesto za boravak. Pravo svake osobe na dom jeste osnovno ljudsko pravo te je i naša briga i solidarnost sa najugroženijima i u svakom pogledu važna. Zbog toga Vas pozivamo da se priključite akciji, posetite dobrotvorni koncert, čujete dva renomirana novosadska benda i vašim prilogom podržite rad prihvatilišta za beskućnike tokom zimskog perioda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top