Intervju sa bendom – Vizelj

Šta vas inspiriše u vreme pandemije?

Inspiriše nas to što možemo na miru da pravimo pesme kod kuće. Međutim trenutno se pravimo kao da je sve u najboljem redu. Ako nas budu zatvorili opet, ne verujem da će to biti preterano inspirativno.

 Količina energije s kojom dolazite u Suboticu?

Dolazimo sa enormnom količinom energije, sa novom postavom i sa novim pesmama. Dolazimo sa svom energijom koju nismo potrošili u proteklih godinu dana. Nadamo se da je to dovoljno.

Šta nas od vas očekuje na festivalu Ekoslavija? 

Očekuje vas najbolji nastup na ovogodišnjem izdanju Ekoslavije. Bez pogovora.

Šta vam je u planu, koncerti, nov materijal? 

Nova pesma na leto. Novi album na zimu i puno koncerata po našoj Srbiji.

Društveno- politička pozadina vašeg muzičkog angažmana?

Ne znam koliko tu ima politike u našoj muzici. Ima društvenih tema svakako. Ako je neko video političku poruku, nadamo se da je ta poruka neka okej poruka. Društvena pozadina je jasna. Mi predstavljamo novu generaciju alternativnih rok bendova u Srbiji. Trudimo se da diskreditujemo sve što je prethodna generacija smatrala „moralnim i ispravnim“ jer nas je takav stav doveo do muzičkog razjedinjenja koje mi krpimo sada našim delima.

Ako je ovo definitivno kraj pandemije, šta nas očekuje u novom dobu, ima li šanse za prave vrednosti a samim tim i muziku koju stvarate?

Ne znamo šta su prave vrednosti. Svi koji poznaju rad grupe Vizelj, znaju da promovišemo krive vrednosti. 

Prihvatili ste da se solidarišete sa našim aktivizmom u okviru “Obrok solidarnosti”

Zahvalni smo vam na tome. Šta mislite generalno o solidarnosti, da li bi to bio lek za današnje otuđeno društvo?

Prihvatili smo punim srcem ovako lepu akciju naravno. Solidarnost je ključna reč za generalni društveni uspeh u bilo čemu. Mi možemo da govorimo iz perspektive muzike, tu bez solidarnosti nema ničega. Naravno postoje ljudi uvek koji će remetiti solidarnost svih nas. Te ljude rado pozivamo da pređu preko svojih stavova i da dođu da bleje i da vide kako smo mi mnogo gotivniji od naših prethodnika koji su nas razdvojili. Dole individualizam što se nas tiče.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top