Intervju sa bendom – Nagön

Šta vas inspiriše u vreme pandemije?

Isto sto i pre iste, svakodnevni zivoti i sve oko nas sto se desava. Crpimo inspiraciju iz osecanja  koje nosimo kada se vidimo i sviramo. Tada nam se najcesce trenutna energija i sva osecanja oslikavaju u melodijama i recima koje stvaramo.

 Količina energije s kojom dolazite u Suboticu? 

Mi se trudimo uvek da damo 110% svim ljudima koji nam daju priliku da da sviramo za njih. Tako je od samog nastanka bends. Tako da Subotice, spremi se za veliku gromadu energije!!!

Šta nas od vas očekuje na festivalu Ekoslavija? 

Set od 30 minuta iskrenog Street Rock n Rolla punog besa, ljubavi i energije ja jasnim stavom.

Šta vam je u planu, koncerti, nov materijal? 

Planira se snimanje novog materijala koji ce se pojaviti preko izdavaca Contra Record iz Nemacke koji je izdao i nas prvi EP Repulsive & Deadly. Takodje je u pregovorima mini Balkanska turneja sa dragim prijateljima iz Fiskalnog Racuna kao i mnogobrojne svirke i festivali po celoj Evropi koji su bili vec zakazani za 2020-u. Sve je to prebaceno za 2021-u i radujemo se izmedju ostalog Contra Bash-u u Dresdenu, Beach Beer Chaos-u u Badaloni / Spanija. I jos svasta nesto sto cemo objaviti.

Društveno- politička pozadina vašeg muzičkog angažmana?

Mi smo uvek i uvek cemo biti bend koji ce se izjasnnjavati kao Antifasiticki i Antirasisticki. 

Ako je ovo definitivno kraj pandemije, šta nas očekuje u novom dobu, ima li šanse za prave vrednosti a samim tim i muziku koju stvarate?

Nadamo se, iskreno receno. Kao sto sam napomenuo gore imamo puno planova i prilika koje su propale zbog Pandemije, pa eto nadamo se da cemo imati prilike da to nadoknadimo. Takodje se nadamo da ce svi ljudi kojima zivot zavisi od Muzike u smislu da im je to izvor dohotka, imati sto pre prilike da sve vrate u normalu. Da svi imamo jos vise prilika da gledamo, sviramo, organizujemo i ucestvujemo kao posetioci u koncertima.

Prihvatili ste da se solidarišete sa našim aktivizmom u okviru “Obrok solidarnosti”

Zahvalni smo vam na tome. Šta mislite generalno o solidarnosti, da li bi to bio lek za današnje otuđeno društvo?

Naravno i cast nam je da ucestvujemo i nadamo se da ce uspeh cele akcije biti iznad svih ocekivanja. Solidarnost jeste lek i uvek je bio, ali je napredak covecanstva i tehnologije doveo do velikog otudjenja izmedju ljudi, cak i kada su na okupu. Ali eto mozemo mi svi pojedinci i male grupe da se trudimo i dalje radimo sve sto je u nasim mocima i mogucnostima da pokazemo solidarnost na delu. I odatle da zapocnemo, pa onda i nadam se da inspirisemo i druge, mladje ljude na kojima ce ovaj svet nas kakav takav ostati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top